Over MENT 19/03/2024

Zeg gewoon: ‘Hey Google speel radio MENT’

MENT als radio opzetten is nu nog gemakkelijker, gewoon met je stem, rechtstreeks.

Radioplayer kondigt integratie met Google Assistant aan: gamechanger voor een nog sterkere digitale radio

[München, 18 maart 2024] – Radioplayer, de leider in geconnecteerde radio-innovatie, is verheugd om de samenwerking met Google aan te kondigen. Die zal zorgen voor een nog betere luisterervaring en ongetwijfeld de radio-industrie verder versterken. Deze integratie markeert een belangrijke mijlpaal, waarbij de distributie via Google Assistent (een belangrijke speler die een voortrekker is in de nieuwe ‘connected’ wereld) wordt veiliggesteld. De betrokkenheid van Google om de luisterervaring te verbeteren, benadrukt het belang van samenwerking met een verenigde radio-industrie via Radioplayer.

Radio omroepen versterken door grotere content controle

Deze samenwerking betekent een grote sprong voorwaarts voor omroepen van elke omvang, waarbij ze meer controle krijgen over distributiekanalen via spraakgestuurde diensten. De aankondiging werd gedaan tijdens Radiodays Europe, waar Yann Legarson, CEO van Radioplayer, de collectieve kracht en innovatieve geest van de radio-industrie benadrukte: “Deze samenwerking met Google is een krachtig bewijs van de verenigde stem van de radio-industrie. Via Radioplayer tonen we positieve veranderingen aan en leveren we uitzonderlijke radio-ervaringen aan luisteraars overal. Langs de andere kant stellen we omroepen in staat om nieuwe inzichten te krijgen in de data van hun zenders, waardoor ze hun strategieën kunnen verfijnen, innovatie kunnen stimuleren en nieuwe kansen kunnen grijpen zoals nooit tevoren.”

Deze samenwerking betekent een nieuw tijdperk voor radio, met de belofte om de gebruikerservaring te herdefiniëren en radio toegankelijker, boeiender en meer geïntegreerd te maken dan ooit tevoren. Greg Marcheteau, Strategic Partnerships Development Manager bij Google, beaamt dit gevoel en zegt: “We zijn verheugd om de krachten te bundelen met Radioplayer om een geheel nieuw niveau van innovatie naar het radiolandschap te brengen. Met de Google Assistent Integratie van Radioplayer kunnen gebruikers moeiteloos afstemmen op hun favoriete zenders en genieten van een gepersonaliseerde luisterervaring.”

Radioplayer is toegewijd aan het verbeteren van de luisterervaring van gebruikers via apparaten die gebruik maken van Google Assistent, zoals smart speakers, smartphones en smart-tv’s. Deze samenwerking betekent een monumentale verschuiving voor

omroepen van alle groottes, waarbij ze meer controle krijgen over distributie via spraakgestuurde diensten.

Voor gebruikers betekent deze samenwerking verbeterde kwaliteit, meer up-to-date content en na verloop van tijd een rijker aanbod. Door rechtstreeks samen te werken met Google Assistent via Radioplayer, kunnen omroepen nieuwe ervaringen leveren aan hun publiek, de betrokkenheid verbeteren en de loyaliteit bevorderen.

Over Radioplayer:

Radioplayer is een samenwerking van omroepen in 22 landen en verenigt bijna 10.000 radiozenders wereldwijd. In samenwerking met automotive- en technologiebedrijven revolutioneren we radio. Onze missie: de toekomst van radio verzekeren door innovatie en strategische samenwerkingen. Met geavanceerde analyse helpen we de content van omroepen te optimaliseren. Door wereldwijde samenwerkingen en belangenbehartiging waarborgen we de culturele betekenis en toegankelijkheid van radio. Radioplayer drijft de evolutie van radio en zorgt voor haar blijvende impact in het digitale landschap van vandaag.

Over Google:

De missie van Google is om de informatie van de wereld te organiseren en universeel toegankelijk en bruikbaar te maken. Via producten en platforms zoals Google Search, Maps, Gmail, Android, Google Play, Google Cloud, Chrome en YouTube speelt Google een betekenisvolle rol in het dagelijks leven van miljarden mensen en is het een van de meest bekende bedrijven ter wereld geworden. Google is een dochteronderneming van Alphabet Inc.

ADVERTENTIE