Boeken 18/03/2023

‘Vroeger verdiende ik veel geld met korte zinnen, nu weinig met dikke boeken’.

 

 

 

 

‘Thuis is waar mijn Stella staat’ bedenker:

‘Vroeger verdiende ik veel geld met korte zinnen, nu weinig met dikke boeken’. Bekende reclamemaker Guillaume Van der Stighelen was 1 van de bekendste reclamejongens en bedacht o.a. de slogan ‘Thuis is waar mijn Stella staat’.

Daarover zegt hij op MENT: ‘Vroeger verdiende ik veel geld met korte zinnen, nu weinig met dikke boeken’.

In het MENT-interview bij Herbert Verhaeghe vertelt hij hoe z’n debuutroman ‘Rozeke’ tot stand kwam. Hij is ervoor gaan graven in de geschiedenis, vooral die van het sanitair. Hij vond ook de parallellen tussen hoe de overheid toen in de cholera-epidemieën onbeholpen omging met de epidemie en maatregelen ertegen en dat ook – even onbeholpen – tijdens de Covid-pandemie deed. ‘Je kon op je naam pissen’: Vroeger zeiden z’n tantes wel eens ‘je kon vroeger in de opera van Antwerpen op je naam pissen’. Guillaume is genoemd naar zijn overgrootvader. Hij was actief in de wereld van het sanitair en leverde sanitair materiaal – dus ook urinoirs – aan de Antwerpse Opera. De naam ‘Guillaume Van Der Stighelen’ stond dus op de urinoirs.

Guillaume vertelt over hoe die geschiedenis basis vormde voor zijn debuutroman, 1 van de op dit moment best verkopende boeken en over zijn liefde voor Zeeland en voor varen.

 

Guillaume Van der Stighelen | HERBERT | MENT TV

uitzending op MENT TV: 12 maart 2023

programma: HERBERT

presentatie: Herbert Verhaeghe

 
 

ADVERTENTIE