Artiesten Nieuws 03/12/2020

Verrassende duetten!

Corona zorgde voor het nodige uitstel van de release, maar Steve Tielens kon niet langer wachten om zijn fans te plezieren en een muzikaal hart onder de riem te steken, en pakt op zijn nieuwe album ‘Parels & Duetten’ uit met verrassende duetten met een keur aan Vlaamse en Nederlandse collega’s.
De polonaisekoning en ambiancemaker pur sang loste in aanloop naar de release van dit nieuwe album reeds het sfeervolle duet ‘Ga je vanavond met me mee’ met de Nederlandse José Sep, stond ook in de hitlijsten met ‘Jij hoort bij mij’, de pakkende duetsingle waarvoor hij Wendy Van Wanten wist te verleiden, bracht met mede-ambiancebeest Filip D’haeze de instant meezinger en après-ski knaller ‘Dikke Scheisse’ uit, wist samen met de 8-jarige Kayleigh de gevoelige snaar te raken met het intense duet ‘Sterrenkind’ en bestormt momenteel samen met Salim Seghers de hiltijsten met ‘Dat goed gevoel’, een cover van de gelijknamige hitsingle van Frank Dingenen en Niels William uit 1991.

 

Met ook nog meeslepende duetten met collega’s als Jo Vally, Betty, Michael Lanzo, Helemaal Hollands, Eveline Cannoot, Celien Hermans, Siham en Dennie Christian, levert Steve Tielens letterlijk een pareltje van een cd af!
“Normaal zouden we dit album al op 17 maart hebben uitgebracht, gekoppeld aan een feestelijke presentatie ervan met alle nodige toeters en bellen, maar door de uitbraak van de coronapandemie, met de sluiting van horeca en dergelijke als gevolg, namen we de beslissing om de release uit te stellen”, zo vertelt Steve Tielens.

“Ondertussen zijn we 8 maanden verder en ik kon echt niet langer wachten om dit album uit te brengen. Enerzijds door de enthousiaste reacties van de mensen op de singles die we in tussentijd uitbrachten en de vraag, of zeg maar gerust ‘luide roep’ van de fans om het volledige album, en anderzijds omdat ik er zo verschrikkelijk trots op ben. Ik ben al mijn gewaardeerde collega’s enorm dankbaar dat ze hebben willen meewerken aan dit verhaal. ‘Parels & Duetten’ blijft niet enkel bij een album. Het is een prachtig muzikaal project dat zijn verlengde kent in een tournee door Vlaanderen. We kijken er al naar uit om ‘Parels & Duetten’ live te mogen brengen met muzikanten of live on tape, in een spetterende productie en show, zodra dat weer kan en magIk hoop dat dit album de mensen ondertussen wat troost en afleiding kan bezorgen in deze moeilijke en bijzondere tijden”, besluit Steve.
‘Parels & Duetten’, het nieuwe album van Steve Tielens

Tracklist ‘Parels & Duetten’
1.  Steve Tielens & Wendy Van Wanten – Jij Hoort Bij Mij
2.  Steve Tielens & Jo Vally – De Liefdeswind
3.  Steve Tielens & Michael Lanzo – Blijf Bij Mij
4.  Steve Tielens & Eveline Cannoot & Celien Hermans – Mijn Hart Zegt Niet Veel
5.  Steve Tielens & Dennie Christian – Ieder Voor Allen
6.  Steve Tielens & Salim Seghers – Dat Goed Gevoel
7.  Steve Tielens & Sammy Moore – Manuella
8.  Steve Tielens & Helemaal Hollands – Delilah
9.  Steve Tielens & Jose Sep – Ga Je Vanavond Met Me Mee
10.  Steve Tielens & Siham – Zaterdagnacht
11.  Steve Tielens & Filip D’Haeze – Dikke Scheisse
12.  Steve Tielens & Betty – Deze Nacht Gaat Het Gebeuren
13.  Steve Tielens & Helemaal Hollands – Michaela
14.  Steve Tielens & Kayleigh – Sterrenkind

perscommunicatie: buzzard music – 24 november 2020