Artiesten Nieuws 23/04/2021

Timo Descamps maakt muzikale comeback

  Timo Descamps maakt muzikale comeback met zelfgeschreven nummer ‘Nu ik jou ken’.

  Timo Descamps die we nog kennen als bassist ‘Jo’ uit de Ketnet-reeks ‘Spring’ en uit het eerste seizoen van ‘Steracteur Sterartiest’ waarin hij de derde plaats behaalde, is terug van weggeweest, en hoe! Na een bewogen carrière die hem naast Vlaanderen en Nederland zelfs tot in Amerika bracht is Timo nu helemaal terug.

   

  “Ik heb een tijdje in Los Angeles gewoond en heb zelfs gedacht dat ik helemaal klaar was met acteren, maar het podium blijft me roepen. Sinds 2018 ben ik weer fulltime aan het werk als theater- en stemacteur in België, met als hoogtepunt de titelrol in ‘The Great Gatsby’. Plots besefte ik hoe hard ik het allemaal miste. Door de onverwachte gevolgen van de corona-crisis vond ik plots de tijd om aan mijn grootste passie te werken: muziek.”

   

  Met de hulp van beste vriend en multi-getalenteerde artiest en producer Jérémie Vrielynck, die momenteel hoge ogen scoort met zijn eigen solocarrière en net zijn derde top 10 hit op rij te pakken heeft, dook Timo de studio in om zijn eerste single in tien jaar tijd in te blikken.

   

  “‘Nu ik jou ken’ is op twee continenten geschreven, ik ben eraan begonnen in LA samen met Astrid Roelants, en heb het met Jérémie afgewerkt in Deerlijk, in het exotische West-Vlaanderen”, grapt Timo.

  “Het nummer komt recht uit mijn hart en heeft verschillende betekenissen. Uiteraard gaat het over een al dan niet ingebeelde grote liefde die je na lang zoeken eindelijk hebt gevonden, maar er zit voor mij ook nog een diepere laag in. Jarenlang zat ik met een soort ‘writer’s block’. De combinatie van het lang van huis weg zijn, niet meer op het podium staan, mijn mama die lang heel ziek geweest is, waren allemaal dingen die ervoor zorgden dat de creativiteit een beetje tegengehouden werd. Dit nummer gaat dus net zozeer over het terugvinden van jezelf, en in mijn geval ook letterlijk en figuurlijk het terugvinden van mijn stem als zanger en songwriter.”

   

  ‘Nu ik jou ken’ wordt uitgebracht door JV Records, het eigen platenlabel van Jérémie Vrielynck, en is de voorbode van een lange samenwerking tussen beide artiesten. Timo belooft ons nu al dat het niet bij deze ene single zal blijven.

   

  Astrid Roelants:

  Astrid (artiestennaam Ameerah) komt uit Leuven maar woont al meer dan 10 jaar in LA, waar Timo haar leerde kennen. (Ze waren buren in hetzelfde appartementsgebouw)

  Astrid raakte in Belgie bekend door idool 2003, ze had een tijdje een relatie met Brahim en deed in 2004 mee aan Eurosong met het nummer ‘Don’t stop the music’, waarmee ze ook radio 2 Zomerhit won. Haar grootste hit ‘The sound of missing you’ dateert van 2009, waarna ze als songwriter getekend werd door Red One en verschillende internationale hits schreef voor andere artiesten.

   

  perscommunicatie: T.D. Productions – 19 april 2021

   

  cover - Timo - Nu Ik Jou Ken