De radio start na deze promotievideo.
  Kalender 14/05/2019

  Rudi Vranckx – voorstelling ‘Vriend of Vijand’

  Vranckx brengt een unieke inkijk in zijn persoonlijke oorlogservaringen en -beelden. De voorstelling wordt muzikaal ondersteund met liederen van Bram Vermeulen uit het album ‘Oorlog aan den Oorlog’ en de theatervoorstelling ‘Mannen Maken Oorlog’.

  Rudi Vranckx (°1959) is een Belgisch journalist die werkt voor het VRT Nieuws. Hij houdt zich vooral bezig met internationale conflicten (Irak, Libanon, Israël, Palestina, Syrië).

  Sinds 2008 heeft Vranckx zijn eigen programma op Canvas, waarin voornamelijk buitenlandse reportages te zien zijn. Hij schreef verschillende boeken, waaronder ‘Oorlog om de geesten‘ en zijn nieuwste boek ‘Kleine Helden’. Vranckx ontving meermaals erkenning voor zijn baanbrekende journalistiek, waaronder de Carnegie Wateler Vredesprijs en de ereprijs “Journalist voor de Vrede”.

  Bram Vermeulen was gefascineerd door de Eerste Wereldoorlog en de uitputtingslag rond Ieper. De loopgraven, de bunkers, het helse lawaai… maar ook de vrede en de heropbouw inspireerden Bram mateloos bij het schrijven van de theatervoorstelling ‘Mannen Maken Oorlog’.  In opdracht van het In Flanders Fields Museum (Ieper) nam Bram in 2000 de CD ‘Oorlog Aan Den Oorlog’ op. Bram ging ervan uit dat de mens niet zonder oorlog kan en er geen vrede kan bestaan zolang er mensen zijn. Door zijn fascinatie behandelde hij de oorlog op een heel bijzondere manier. Hij schreef over zijn ervaringen, belevingen en zienswijzen in prachtige liedjes en composities.

   

  De voorstelling werd mede mogelijk gemaakt door  CC De Grote Post Oostende en speelt op de volgende momenten.

  2019

  19 juli                Gentse Feesten
  4 augustus       Theater Aan Zee Oostende
  4 oktober          CC De Abdij Geraardsbergen
  9 oktober          GC Den Bussel Keerbergen
  16 oktober        CC De Branding Middelkerke
  18 oktober        CC Wevelgem
  22 oktober        CC Het Perron Ieper
  24 oktober        CC Ter Dilft Bornem
  27 oktober        GC De Kroon Bocholt
  10 november    Arenberg Antwerpen
  11 november    GC Warande Liedekerke
  15 november    Engelenburcht Tildonk
  21 november    CC Den Egger Scherpenheuvel

   

  perscommunicatie: Kras Artists  – 8 mei 2019

  Vriend of vijand

   ADVERTENTIE