Artiesten Nieuws 03/09/2020

Riet Muylaert … Haar werk wordt steeds persoonlijker.

Als u het nog niet wist…

Riet Muylaert (Jackobond) is vanaf nu: RIET.

Dat is geen toeval. Haar werk wordt steeds persoonlijker.

 

Terwijl ze succes oogst met projecten zoals “Jackobond zingt Marva“, schrijft Riet in haar eentje aan persoonlijke nummers over twijfels en hunkering. Het moet eruit. Het wordt iets moois. Raf Walschaerts van Kommil Foo hoort het en gaat mee aan boord. En nu ook Bart Peeters.

 

Bart Peeters:

“Toen ik op een veilige afstand zat te gitaarjammen met Riet in de corona-zon, bleek ze ook fan van “Er is iets”, een prachtige Belpop-klassieker uit 1980 van Walter Verdin. 

Haar stem gaf het nummer een nieuw elan, dat heb je als een glasheldere zangeres een mannennummer naar haar hand zet. Ik heb me lichtjes opgedrongen als gitarist en tweede stemzanger. Het ging allemaal vanzelf, ik ben blij dat ik mee mocht doen.”

 

Riet:

Het was bijzonder fijn om het lied samen met Bart Peeters op te nemen, die de gitaar en de backings voor zijn rekening neemt.

 

Het lied, geschreven door Walter Verdin, viert dit jaar zijn 40e verjaardag.  Walter Verdin plant zelf een re-release. Zo brengt hij namelijk in oktober naar aanleiding van Record Store Day een mooie rode 12” vinyl uit bij BLP-records met ‘Storingen’ en ‘Er is iets’ op.

 

Walter Verdin:

“Ik vind de versie heel goed: zo verrassend, zomers, luchtig en blij. Vooral de frisse zang draagt daartoe bij, maar dat zijn we gewoon van Riet. Die gelukzalige glimlach op haar gezicht die hoor je door heel haar zang door. Het is een mooie cover. Ik ben er heel blij mee.”

 

Credits:

Walter Verdin: tekst & muziek

Riet Muylaert: zang

Bart Peeters: gitaar en backingvocals
Ronny Mosuse: Backings en Ukulele, en fluitkunst
Tom Van Stiphout: Gitaren
Ivan Smeulders: Bas
Karel De Backer: Drums
Hans Francken / Jo Francken en PJ Maertens : Keyboards

Jo Francken : Producer

 

perscommunicatie: kardini – 28 augustus 2020

 

ADVERTENTIE