Amaryllis Temmerman

Zangeres & presentatrice bij MENT.

Ook aan Amaryllis kleeft een stevige brok radio- en televisie-ervaring. Ze deelt die niet van de postbode. Vader Eddy Temmerman was een bekende naam binnen ‘BRT’-rangen. Vlaanderen herinnert hem van ‘Tips voor Trips’, als radiostem van de verkeersredactie en van wat hij deed bij Studio Brussel.

Amaryllis is een ‘geschoolde radiostem’… en presenteerde eerder op Joe (FM) binnen Medialaan. Maar ook televisie is haar niet vreemd. Ze presenteerde ‘Bladwijzer’, een literair programma op RTV maar even goed ‘Puzzeltijd’ op VTM. Als actrice acteerde ze in ‘Spoed’, ‘Familie’ en presenteren deed ze op de regionale omroepen TV-Oost en RTV.

Muziek, literatuur, actualiteit, journalistiek, musical, theater, radio, tv.. niets is haar vreemd.

Amaryllis volgde een opleiding ‘Pers en voorlichting’ (Bachelor Communicatiebeheer) aan de Arteveldehogeschool in Gent. (Egon).

Na haar journalistieke opleiding volgde ze een bijkomende opleiding Musical aan de conservatoria van Brussel en Gent. Ze maakt zich in die wereld ook verdienstelijk, onder meer bij het NTG.

Net voor haar studies ademde ze een overdosis levenservaring in door een jaar rond te trekken met ‘Up With People’.

Uiteraard kent iedereen Amaryllis ook als zangeres en tekstschrijfster van nummers. Ook in de theaterwereld is ze geen onbekende. Bij MENT presenteert ze sinds midden 2016.