Artiesten Nieuws 24/02/2024

Paul Michiels: ‘Lukraak sloeg ik de beginakkoorden aan op mijn piano’

Na een reeks uitverkochte voorstellingen herneemt Paul Michiels begin volgende maand zijn succesvolle ‘His Body and Soul’-tournee, waar hij samen met zijn muzikanten ook nummers brengt van zijn nieuwste ‘I Welcome You’-EP.

Na de gelijknamige titelsong en het nummer ‘Sons & Daughters’ is het nu tijd voor ‘The Game’, een pittige uptempo-song die hij met co-producer Steve Willaert opnam in de met een MIA bekroonde Brusselse ICP Studio’s.

 

“’The Game’ ontstond na een vocale uithaal van mij toen ik vanuit routine aan het musiceren was in mijn muziekkamer. Lukraak sloeg ik de beginakkoorden aan op mijn piano. Vervolgens ben ik erop beginnen zingen: “There’s No Game. There’s No Game Of Love The Same”, en we waren vertrokken (lacht). Met al die muzikale bagage die ik in mij heb, en die ik uit mijn denkbeeldige valies kan toveren, kom ik regelmatig muziekstijlen tegen die mij regelrecht naar de Rock-‘n-roll leiden. Na mijn ingeving ging ‘The Game’ verder met de woorden die Amerikaanse rock-zangeres en vriendin BJ Scott bedacht,” zegt Paul Michiels.

 

Samen met zijn muzikanten kijkt Paul uit naar het voorjaar en de zomermaanden.

“Dadelijk beginnen we aan het vervolg van ‘His Body and Soul’, een tournee waarmee we heel in Vlaanderen nog een tijdje rondtrekken. Ondertussen maak ik nog steeds nieuwe songs, want dat is een continue proces. Daarnaast vind ik het ook nog altijd geweldig fijn om die nummers te kunnen spelen voor een publiek. In een zaal, club of op de festivalpodia, waarom niet? We hebben genoeg repertoire waaruit we kunnen kiezen.

‘The Game’ hoort in dat lijstje. Een liefdesverhaal, maar elke story is anders.
Want zeg nu zelf: ‘You Can Never Win If You Don’t Play’!”

 

perscommunicatie: House Of Entertainment – 23 februari 2024

  

ADVERTENTIE