De radio start na deze promotievideo.
  Artiesten Nieuws 06/11/2018

  Nieuwe single Neeka – Kersen

  “Eindelijk!” zei Guido Belcanto toen hij hoorde dat Neeka na vijf albums in het Engels, klaar was voor een nieuw Nederlandstalig avontuur.

  In 2012 schreef Neeka voor de sessie Kleur in E Mineur al het mooi gevoelige nummer “Jij kent de Lijnen”, over schilder Raoul De Keyser. Het leverde haar toen heel wat airplay op bij Radio 1.

   

  Toch duurt het nog een paar jaar voor de singer songwriter beslist om verder te gaan in haar eigen taal. Vele fans en collega’s vragen het nochtans: “Wanneer doe jij nu eens iets in het Nederlands?”

  Het positieve onthaal van “Jij kent de lijnen” en een reeks optredens met Kris De Bruyne doen haar uiteindelijk overstag gaan. Alhoewel ze beiden in een andere taal zingen, voelt samenwerken en muziek spelen met Kris als thuiskomen. Kris vertaalde trouwens ook al Neeka’s grootste hit “Don’t hold me back” (“No por Amor” op La Matanza songs)

  In het voorjaar 2018 neemt Neeka in de übergezellige Gentse Room 13 studio’s tien prachtige songs op, gezongen in haar moedertaal, alsof ze nooit iets anders heeft gedaan. Puur en ontwapenend eerlijk.

  Enkele songtitels: Meisje meisje, Herfst, Kersen, Niet kwaad, Ik ben geen brave(!),…

  De singer songwriter blijft ook in het Nederlands een melancholisch meisje: speels en vernuftig maar altijd een beetje donker. Een sfeer die haar heel eigen is en die haar muzikanten perfect weten te vatten! De sublieme strijkersarrangementen van Yves Meersschaert gespeeld door het Room 13 Orchestra, tillen het album naar een nog hoger niveau.

  Een eerste voorsmaakje is het heerlijk swingende “Kersen”.

  Het album komt uit in het voorjaar van 2019, gevolgd door een CC tournee.

  __________

  Artiest: Neeka
  Album: Meisje meisje
  Producer: Yves Meersschaert
  Engineer: Jesse De Roo

  Muzikanten: Zang, akoestische gitaar en toetsen: Neeka, drums: Maarten Moesen, bas: Jasper Hautekiet, gitaren en banjo: Roeland Van de Moortele, toetsen: Yves Meersschaert, backing vocals: Eva en Kapinga Gysel, strijkers: Room 13 Orchestra

   

   

  perscommunicatie: Kardini – 6 november 2018

  ADVERTENTIE