Herbert Zomert 18/09/2023

Na verkeersongeval Viktor Verhulst: emoties & tranen bij het horen van het nummer ‘Engelbewaarder’

 

Marco Schuitmaker heeft met Engelbewaarder een megahit in Nederland én .. ook in Vlaanderen. Hij haalde ’10 om te zien’. MENT draaide het nummer als eerste in Vlaanderen en pikte in zomer 2023 in op de hype door het in de allerhoogste rotatie te draaien.

Bij MENT bracht Mieke in primeur het échte verhaal achter ‘Engelbewaarder’. Als kind en jongere had Mieke de ene hit na de andere samen met Vader Abraham, Pierre Kartner. Toen ze zo’n 18 jaar was had Mieke een ernstig verkeersongeval en kroop echt door het oog van de naald. Pierre Kartner schreef daarna voor haar ‘Engelbewaarder’, een rustig nummer boordevol emotie.

Mieke zei daarover: ‘Nog steeds barsten mensen in tranen uit bij het verhaal en wanneer ik het nummer op optredens breng’.

Ook Viktor Verhulst had tranen… en belde z’n vader Gert Verhulst. Het was Viktor die Gert het nummer van Marco Schuitmaker, een ambi-versie op Engelbewaarder, leerde kennen. Hij vertelde hem dat hij in tranen uitbarstte toen hij Marco de rustige versie van Engelbewaarder hoorde brengen. Ook Viktor had een ernstig verkeersongeval. Het nummer had net zo goed over hem kunnen gaan.

Dat verhaal vertelt Gert Verhulst bij Herbert Verhaeghe bij MENT, terwijl hij de versie van Mieke helpt aankondigen.

 

 

ADVERTENTIE