Herbert 07/12/2021

Meredith (Pop in Wonderland): ‘De man die me adopteerde vertoonde seksueel grensoverschrijdend gedrag, daarom draag ik niet meer mijn échte naam.’

Meredith (Pop in Wonderland): ‘De man die me adopteerde vertoonde seksueel grensoverschrijdend gedrag, daarom draag ik niet meer mijn échte naam.’

Een stilte .. en dan een openhartig antwoord op de vraag.

 

 

 

 

Naar aanleiding van het verschijnen van De Vuurvrouw, het boek van Meredith, is de oud-zangeres van ‘Pop In Wonderland’ in de MENT studio op zondagmorgen. Frederik Geeroms verving even Herbert afgelopen zondag en vraagt waarom Meredith werkt onder de naam van haar man en niet onder haar échte naam Meredith Vets.

Daarop volgt een aarzeling en zegt de zangeres: ‘Dit heb ik nog nooit verteld, de man die me op m’n 15e adopteerde heeft seksueel grensoverschrijdend gedrag vertoond. Dat maakt dat ik (zijn en dus mijn) echte naam niet meer wil dragen. Toen ik trouwde heb ik aan lijn man gevraagd om zijn naam mag dragen, ook al is dit niet mijn officiële naam. Ik wil iedereen die het slachtoffer was van welke vorm van onrecht ook oproepen om op te staan…’

Meredith doet haar verhaal voor het eerst .. en gebruikt het om meteen andere slachtoffers op te roepen om voor zichzelf op te komen.

17 jaar lang heeft haar boek ‘De Vuurvrouw’ gerijpt.. heeft ze er aan geschreven. Een aanrader.

ADVERTENTIE