Over MENT 13/09/2022

MENT (radio) nu ook op Radioplayer !

MENT werd zojuist gelanceerd op Radioplayer.

Radioplayer, het platform dat werd ontwikkeld door BBC en in ons land geëxploiteerd wordt door VRT, DPG en Mediahuis samen, distribueert vanaf vandaag ook MENT Radio, het audioproduct van MENT TV.

radioplayer.be (en via de app op iOS en Android) verzamelt alle Belgische radiostations in 1 handige innovatieve tool.

De distributie op Radioplayer zal de eigen MENT Radio app vervangen. Die werd destijds door toenmalig minister voor Media Sven Gatz opgestart tijdens MENT-opnames in het theater van Plopsaland De Panne.

logo Radioplayer

  Marc Hallez, MENT:

  ‘Voor ons is dit een logische volgende stap. We hebben een uniek luisterproduct met nadruk op Nederlandstalige muziek, doorspekt met een vleugje classics en feelgoodmusic… maar ook interviews en nieuws rond muziek, theater, musical …cultuur in de breedste zin.

  MENT programmeert zeer ruim overdag, ’s avonds is er MENT Prime met extra nadruk op Vlaamse pop en een aantal keer per dag wordt de luisteraar meegenomen in de ambiance van Sorry Music.

  Ons audioproduct aanbieden binnen de totaliteit van Radioplayer, met alle daarbij horende snufjes, huidige en toekomstige innovaties, is zo veel sterker dan dat kan met een stand alone app.’

   

  MENT Radio in Radioplayer app

   De key points van Radioplayer hierna: (bron: radioplayer.be)

   Een internationaal platform:

   Radioplayer.be maakt deel uit van Radioplayer Worldwide. Dit is een internationaal non-profit platform dat via het internet uitzendt. Het is opgezet om een internationale technologische samenwerking tussen radio’s te ontwikkelen.  Meer informatie vind je op: www.radioplayerworldwide.org

   Radioplayer is momenteel beschikbaar in de deze landen: Duitsland, Oostenrijk, België, Canada, Spanje, Denemarken, Ierland, Noorwegen, Groot-Brittannië, Italië en Zwitserland.

    

   Één player voor alle Belgische radiozenders

   Radioplayer.be is een samenwerking tussen VRT, DPG Media en Mediahuis. Het doel van deze samenwerking is om radio luisteren voor iedereen gemakkelijk te houden. En omdat vandaag alles digitaal verloopt, focussen wij ons meer specifiek op radio luisteren op toestellen die aangesloten zijn op het internet, zoals computers, smartphones en tablets.

    

   OP TABLETS EN SMARTPHONES

   Je kan de Radioplayer.be app op smartphone of tablet installeren. Het is helemaal gratis te downloaden voor IOS en Android. Op deze manier kan je live naar meer dan 150 Belgische zenders luisteren en naar duizenden programma’s op verzoek. Met de Radioplayer.be app neem je jouw radio overal mee naar toe, in België of in het buitenland. Zelfs in de auto kan je luisteren dankzij de auto stand en compatibiliteit Carplay, Android Auto en SmartDeviceLink.

   Doorzoek aanbevelingen, ontdek nabijgelegen of populaire zenders, maak back-ups van jouw favoriete zenders en programma’s,… Allemaal met één druk op de knop.

   Ook op luidsprekers én in de auto …

   Radioplayer is beschikbaar op aangesloten Sonos- en Bose Soundtouch-luidsprekers, en sinds kort ook op Google Home.

   De app laat zich, inclusief alle metadata, gemakkelijk (via bluetooth) koppelen aan de ‘autoradio’, de technologie wordt meer en meer ook direct in nieuwe auto’s ingebouwd.

   ADVERTENTIE