Loftrompetten 20/10/2020

‘Loftrompetten afgeblazen’ … en toch niet helemaal.

Marc Hallez – MENT TV: ‘Dit is met pijn in het hart, maar we maken een mooi en warm alternatief voor oudejaarsavond. Samen met Vayamundo, Vlapo, Radio 2 en de andere partners willen we graag de continuïteit behouden. De Vlaamse muzieksector is door deze crisis al zo veel afgenomen… dit hoogtepunt ook nog eens ontnemen kunnen we alle artiesten niet aandoen. Daarvoor zien we Vlaanderen, onze muziek, artiesten en mensen te graag’.

De uitreiking van ‘De Loftrompetten’ met de opnames van de eindejaarsshow van MENT op 10 november in Vayamundo Oostende gaan niet door. De recente wijzigingen van de Corona-regels voor ‘evenementen’ maken dat onmogelijk. Dat beslisten gisterenavond, na rijp beraad en met pijn in het hart, de directie van MENT en Vayamundo., in samenspraak met Vlapo en Radio 2. Wél komt er een grote eindejaarsuitzending vanuit de MENT-studio in Gent met én de uitreiking, studiobabbels en muziekopnames in een kleinere ‘cosy’ setting.

Marc Hallez: ‘Het spreekt voor zich dat we veiligheid voorop stellen. Daarom lag, opgemaakt samen met Vayamundo en na technisch overleg met ondermeer DB-Video en opnameleider Luc Vanden Bosch , een volledig draaiboek klaar. Daarin werkten we volledig uit hoe we de opnames veilig konden laten verlopen, zonder microfoons doorgeven of de Loftrompetten effectief op het podium te overhandigen. Ook voor backstage lag een scenario op tafel. Het was hartverwarmend om te zien hoe iedereen, ook de locatie Vayamundo, tot het laatste moment heeft gewerkt om alles toch mogelijk te maken. De professionaliteit daarbij was enorm. Maar helaas. Een ‘oudejaarssfeer’ neerzetten met 40 mensen in een zaal (technici, presentatoren, medewerkers, artiesten inbegrepen).. zonder drankje, zonder knabbeltje.. kunnen we niet. Dat staat haaks op waar onze ‘amusementssector’ voor staat, haaks op ons verbindende karakter, haaks op wat leeft in het hart van de Vlaming en haaks op het zenderprofiel. Gisteren late middag restte niets anders dan een telefoontje naar Radio 2 en naar Jo De Clercq, voorzitter van Vlapo.. met slecht nieuws, maar meteen ook met een erg fijn alternatief.’

Studioprogramma:

Opnamedatum ligt nog niet vast, maar er komt een groot studioprogramma voor uitzending op oudejaarsavond. Vanuit Studio 3 bij MENT wordt een talkshow gemaakt met bekende gasten die terugblikken op het voorbije jaar, met de uitreiking van de Loftrompetten, ook dit jaar kunstwerken van Marc Claerhout, én .. met heel veel muziek.

Marc Hallez: ‘Onze nieuwe studio, die vorig jaar in november in gebruik is genomen, kan dat aan. Er is ook een extra corner voor muziekopnames. Die gebruikten we tot nu toe nog niet. We zullen de opnames over een lange dag spreiden, waardoor telkens maar een zeer beperkt aantal mensen in de studio aanwezig zijn. Uiteraard, zoals we ook nu voor andere programma’s doen, zullen de veilige afstanden gerespecteerd worden. Het zal ‘anders’ zijn, maar het kan zeker even ‘gezellig’ worden. Zo hoeven de (winnende) artiesten deze exposure niet te missen en kan ook het publiek genieten van een mooie eindejaarsshow boordevol artiesten.’

Mensen die een verblijf rond De Loftrompetten boekten zullen door Vayamundo gecontacteerd worden.

Dank aan: Vayamundo Oostende – Sabam for Culture – Radio 2, Vlapo – Champagne Résidence Pierre – jezietergoeduit.be – Marc Claerhout.

ADVERTENTIE