Loftrompetten 08/10/2020

Hoe ver staat het met de Loftrompetten? Wanneer kan ik stemmen?

LOFTROMPETTEN 2020:
Ook dit jaar reiken Vlapo en MENT TV samen de Loftrompetten voor de Vlaamse Amusementsmuziek uit, ook dit jaar weer zijn dat bronzen kunstwerken van de Vlaamse kunstenaar Marc Claerhout. Daarvoor wordt dankbaar samengewerkt met ondermeer Vayamundo, Radio 2, Ultratop, Sabam for Culture en Champagne Résidence Pierre.
Net als vorige jaren zijn er een resem aan categorieën waaronder ‘De Carrièreprijs’, Loftrompet voor beste videoclip, beste originele nummer (Sabam prijs), beste nummer gebracht door een zanger, zangeres, duo of groep ..
De prijzen hebben betrekking op nummers die in de Vlaamse Ultratop 50 van Radio 2 en/of De Vlaamse 40 van MENT stonden in de periode 30 september 2019 en dezelfde datum 2020.
Een vakjury kon afgelopen week stemmen op de ‘longlist’ van al deze nummers wat resulteert in per categorie 20 genomineerden.
Vanaf nu maandag(avond) 12 oktober kan het publiek stemmen op de categorieën:
– Beste nummer gebracht door een zanger
– Beste nummer gebracht door een zangeres
– Beste nummer gebracht door een duo of groep
– Beste videoclip
De uitreiking vindt plaats op dinsdag 10 november in Vayamundo Oostende. Door de Coronamaatregelen is er maar een zeer beperkt publiek aanwezig op de uitreiking. Plaatsen zijn er niet meer maar.. je bent er wel een beetje bij die avond. Vanessa Vanhove presenteert ‘Radio 2 Bene Bene’ tussen 18 en 20 uur live vanuit Vayamundo in Oostende.
De uitreiking wordt integraal uitgezonden op oudejaarsavond bij MENT TV.
Stemmen?
Stemmen kan vanaf maandagavond 12 oktober tot en met zondag 18 oktober middernacht via menttv.be
Radio 2 en MENT zullen daar in hun uitzendingen toe oproepen.
ADVERTENTIE