Artiesten Nieuws 12/10/2018

Het album dat Lisa del Bo al lang wou maken

Eindelijk is er dat album waar Lisa del Bo al jaren van droomt. Want wie haar kent, weet dat Lisa gelovig is. En wie haar nog beter kent, weet dat ze al een hele tijd de wens koesterde om een plaat te maken vol liedjes en teksten waarin ze vertelt hoe fijn geloven is.

Het resultaat is een warme en intimistische plaat met 14 prachtige liedjes die voorbij gaan aan de waan van de dag, maar doordrongen zijn van een tijdloze schoonheid. Het album kreeg de passende titel Lisa gelooft en het bevat een selectie van de mooiste religieuze liedjes zoals de klassiekers ‘Onze Vader’ en ‘Ave Maria’, aangevuld met originele en hedendaagse nummers die de boodschap van vertrouwen, verdraagzaamheid, hoop en liefde voor elkaar uitdragen.

Lisa’s droomproject komt tot stand in samenwerking met uitgeverij Halewijn (Kerk & Leven) die dit jaar hun 65-jarig bestaan vieren. Zij geeft in elk van de vijf Vlaamse bisdommen een uniek kerkconcert onder de noemer ‘Lisa gelooft’ en zal alle liedjes van haar nieuw album brengen.

Lisa: “Mijn boodschap over geloven is: doe het”, vertelt Lisa openhartig. “Ik wil daarbij zeker niet belerend overkomen of bekerend zijn. Al wat ik wil meegeven, is hoe fijn het voelt om te mogen geloven en erop te vertrouwen dat er iemand is die altijd met je meegaat.

Voor de teksten van de nummers kon de zangeres een beroep doen op een paar grote namen. Jan De Vuyst was meteen bereid om een aantal zeer mooie teksten te schrijven die recht naar het hart gaan. Ook Lisa’s collega en vriend Bart Herman kroop in z’n pen en verraste haar met enkele van zijn meest spirituele en inspirerende teksten.

Van sommige liedjes werd de muziek ontleend van prachtige bestaande spirituele liedjes of van traditionals. Zij slaagt er met veel bravoure in om een aantal Engelstalige songs een mooie, Nederlandstalige bewerking te geven. Zo heeft het liedje ‘Altijd Welkom’, origineel van Foy Vance, maar nog indrukwekkender in de live-versie van Ed Sheeran, alles in huis om een klassieker in het repertoire van Lisa te worden. Maar ook Lisa’s vaste teamleden componeerden muziek voor haar droom project waaronder Bart Herman, Patrick Renier en ook de schrijvers van ‘Liefde is een kaartspel’, John Terra en Daniel Ditmar.

Ook het vermelden waard is het ontroerende ‘Aan mijn lieve, kleine Liza’, een liedje dat gebaseerd is op een liefdesgedicht dat de vader van Lisa als jonge man voor haar moeder schreef.

En nu we het toch over de familie hebben: zoon Eli die we nog kennen van het succesvolle duet ‘Stilte na de storm’ zingt op enkele nummers een prachtige tweede stem.

Lisa gelooft is haar meest persoonlijke plaat. Het hele album ademt een warme sfeer uit. Ingetogen eenvoud wordt gekoppeld aan pure schoonheid. De songs zijn stuk voor stuk pareltjes die het verdienen om ontdekt te worden.

 

Release: 12/10/2018

 

perscommunicatie : J-Music

 

ADVERTENTIE