Het Eenzame Hartenbureau 20/11/2021

Geluksprofessor dr Lieven Annemans: ‘Ik heb me moeten herpakken…’

Zondagavond (21 november) start opnieuw Het Eenzame Hartenbureau op MENT.

In de eerste minuten al wordt het programma heel erg openhartig met .. geluksprofessor dr. Lieven Annemans.

‘Mijn deskundigheid werd in vraag gesteld, mijn kennis op het vlak van geestelijke gezondheid… Ik heb vorig jaar er voor gepleit om een tweede lockdown te vermijden, finesscentra en evenementen open te houden mits strenge voorwaarden.’

Professor Annemans pleitte in het vorige seizoen van Het Eenzame Hartenbureau er al fel voor om de volledige gezondheid van mensen voor ogen te hebben, ook de geestelijke.

Professor Annemans: ‘Natuurlijk is het een ernstig virus maar een tweede lockdown kon vermeden worden en dat was beter geweest voor ons mentaal welzijn. Mijn vrouw noemde me ‘afgepeigerd’ .. ik at ook veel meer en voelde me niet goed. Ik heb me moeten herpakken, ik kon dat dankzij mijn vrouw’.

Professor Annemans steekt niet onder stoelen of banken dat ook hij heeft geleden onder de tweede lockdown.

Zijn pleidooi om een groot deel van het sociale leven toen open te houden oogstte veel kritiek in de pers. ‘Men trok mijn deskundigheid in twijfel en heel veel was gebaseerd op leugens’.

Professor Annemans opent als gast zondagavond om 22 uur Het Eenzame Hartenbureau van Edwin Ysebaert… een programma boordevol open, hartelijke en boeiende gesprekken mét vanaf dit seizoen ook wekelijks ‘De preek van herder Rik Torfs’.

MENT kijken, zondag 22 uur.

    ADVERTENTIE