Artiesten Nieuws 06/09/2021

.Fen: “We moeten onszelf loswringen”

.Fen staat in nieuwe single stil bij de dagelijkse sleur: “We moeten onszelf loswringen”

 

.Fen is met zijn nieuwe single ‘Open Your Eyes’ niet aan zijn proefstuk toe. Met zijn voormalige groep Arias bracht hij al een album uit. Nadien volgden twee soloalbums, waarvoor hij de nummers zelf schreef. Dat bracht hem naar de finale van de Belgische Eurovisiesongfestival-selectie. Fen haalde een welverdiende derde plaats na een knap parcours doorheen de wedstrijd.

“‘Life is so beautiful’ kwam uit op 7 mei. Het is een album met heel wat pop-, Motown- en funk-invloeden. Het album werd geproduceerd door Babl Lemmens, de gerenommeerde muzikant uit West-Vlaanderen. Babl is vooral gekend als tourende muzikant met onder andere Netsky, Laura Tesoro en Natalia”, zegt een fiere Fen.

De nieuwe single ‘Open Your Eyes’ is een funky popnummer met invloeden van Stevie Wonder.

In het nummer vertelt .Fen over mensen die in hun dagelijkse sleur vastzitten, maar nog steeds durven te dromen om zich los te wringen. De vraag is natuurlijk, durf je de sprong te wagen?

“Als kind droomde ik er al van om voor een publiek te staan. Volgens mij bestaat er geen beter gevoel dan het publiek mee te krijgen in jouw eigen wereld als artiest. Ook ik moest natuurlijk opofferingen maken. Muziek maken is één ding, maar om op professionele wijze je weg in de muziekwereld te vinden, investeer je heel wat tijd en energie. Het is heel hard werken, maar gelukkig is het het allemaal waard zodra je op het podium staat”, zegt Fen.

De single telt al zo’n 75.000 streams op Spotify alleen al. Ook de videoclip doet het op YouTube erg goed.

“Deze plaat is bedoeld om ons een positieve boost te geven tijdens deze roerige tijden”, wist Franstalig dagblad Le Soir te zeggen. Ook La Dernière Heure was lyrisch over de nieuwe single: “De soul én funk arrangementen beloven menig luisteraar muzikale kwaliteit met een zomerse vibe”. De pers in Wallonië is alvast overtuigd!

 

perscommunicatie: Buzzard Music – 6 september 2021

 

cover - Fen - Open Your Eyes

    ADVERTENTIE