De radio start na deze promotievideo.
  Over MENT 01/01/2020

  Een MENT-nieuwjaarsbrief.. terugblikken op .. en uitkijken naar vernieuwing & innovatie

  Een MENT-nieuwjaarsbrief.. terugblikken op .. en uitkijken naar vernieuwing & innovatie.

  Hallo allemaal.. de start van 2020. Magali Sibille en Marc Hallez hier, oprichters van misschien wel jullie favoriete zender. Je hoort en ziet ons niet zo vaak. We zijn graag achter de schermen actief. Op 1 januari willen we graag met jullie voor- en achteruit blikken.

  2019:
  Het was me een jaar. MENT verbouwde meer dan 300 vierkante meter in het MENT-gebouw. Er kwam een gloednieuwe live-studio, eindregie, make-up room, artiestenlounge… én er werd volop ingezet op vernieuwing die door Vlaams minister-president en minister voor innovatie Jan Jambon werd opgestart. Een nieuwe manier van playout werd opgezet, muziek en beeld vloeien in elkaar over wat een voor televisie unieke audiobeleving geeft. In deze eerste innovatiefase werd een eenvoudig te bedienen live-studio opgestart. Programmeurs en specialisten in Canada, Nederland, Frankrijk en bij ons intern werkten en werken samen om iets unieks te maken.

  Was dat alles gemakkelijk? Nee hoor, om heel eerlijk te zijn: ‘bloed zweet en tranen’ …

  Wat we doen en proberen te doen is totaal nieuw in de televisiewereld. Loopt 99,9% alles goed maar zie je af en toe nog een foutje? Ja hoor. We balen daarvan, we streven naar de perfectie en focussen op het einddoel… die unieke speler zijn in de Vlaamse Amusementsmuziek en die sector mee nemen in een uniek innovatief eindproduct dat artiesten toelaat zich binnen een ruim profilerend product te laten zien in Vlaanderen, in ‘meer dan hun muziek alleen’.
  De zender die zich tot een veel bredere groep richt dan alleen de liefhebbers van Vlaamse muziek, die ‘kind aan huis is’ bij mensen en deel uitmaakt van het dagelijkse leven.. bij velen vanaf de vroege ochtend al.

  MENT Prime en Sorry Music werden gecreëerd en we zien tal van leuke, frisse en jonge nieuwe gezichten op de zender opduiken. Mathieu en Celien zijn de recentste. Reeds bekende MENT-gezichten groeien door naar totaal nieuwe programma’s en overtreffen zichzelf ook daarin. Zo ongelooflijk mooi om hen allen te zien schitteren en daar het voorzetje te mogen voor geven.

  Je ziet meer en meer ‘andere programma’s’ bij MENT, een jaaroverzicht, het spelprogramma ‘100 seconden’, praatprogramma’s met meerdere gasten aan tafel.. en we hebben nog moois in petto voor 2020. De nieuwe studio biedt tal van mogelijkheden die er vroeger niet waren en die willen we stap voor stap benutten.

  Voor ons is het zo mooi om zien dat onze kijkers en via de MENT radio app de luisteraars met ons mee groeien… Jullie weten waar we naartoe willen, hoe hard een schitterende ploeg daaraan werkt. Die ploeg willen wij net zo hard bedanken als jullie dat vast willen doen. Die ploeg bestaat uit meer dan de mensen die je ‘op’ het scherm ziet. Technische mensen, de ploeg achter ‘De Vlaamse Top 10’, softwareontwikkelaars, zij die de programmatie doen, monteurs….. de reclameregie.

  In 2020 werken we hard door .. aan nieuwe programma’s, aan een perfectie die we nooit als einddoel uit het oog verliezen, aan nieuwe namen die kansen verdienen, aan een nog ruimer product dat verder door onze adverteerders wordt gesmaakt. Die adverteerders zijn natuurlijk de basis om verder te groeien en nieuwe programma’s te ontwikkelen.

  We wensen jullie een super 2020 !
  Magali en Marc

  ADVERTENTIE