Herbert 13/12/2020

Charles van Domburg: ‘Ik zat 4,5 maanden vast in Gambia’.

Charles van Domburg: ‘Ik zat 4,5 maand vast in Gambia’. Charles (The Magical Flying Thunderbirds) trok naar Gambia toen hier in maart Corona uitbrak en het Schlagerfestival werd geannuleerd. Hij zou daar samen staan met Wim Soutaer. Charles zat 4,5 maanden vast maar verveelde zich geen minuut. Een repatriëringsvlucht kostte 2000 dollar. Duur maar vooral ook ‘volzet’.

Charles vulde z’n dagen met golfen, vissen en muziek maken. Er is ook een schooltje dat hij steunt, samen met Geena Lisa en Coco.

Samen met plaatselijke ster Jali Madi maakte hij ook een clipje én het nummer ‘Don’t give up on us.’ De clip draait in Gambia nationaal op televisie. Het is niet meteen een clip die gemaakt is met de middelen die MENT-kwaliteit genereren, maar je ziet ‘m op zondag wel als illustratie bij de boeiende babbel.

‘De telefoon stond uit, er konden toch geen opdrachten binnen komen’: zegt Charles… ‘en de stranden daar zijn ongelooflijk. Het was en is in Gambia veiliger dan hier’.

Verder heeft Herbert de auteurs te gast van een boek over ons land op het Songfestival. Het komt volgend jaar uit, maar ze zijn al te gast bij MENT.

Charles’ volledige verhaal, samen met heel veel over het songfestival… zondag 13 december vanaf 10 uur bij MENT.