Boeken 18/03/2023

Boeiende gesprek met een mediaman én foodlover met een groot Spaans hart Filip Pletinckx.

 

Herbert Verhaeghe ontmoet bij MENT z’n ex – ‘baas’, de producer waarbij hij zijn radio carrière begon. En die blijkt een tweede – Spaanse – leven te hebben én een alter-ego ‘Foodie Filipe’.

Filip Pletinckx had z’n eerste TV-ervaring in Sterrenwacht op de toenmalige BRT (VRT), presenteerde op televisie, bij Radio 2, werd later nethoofd bij VRT Radio 1 en heeft nu een coördinerende functie binnen de Vlaamse openbare omroep. Ook nieuw talent opleiden hoort daarbij.

Alter-ego ‘Foodie Filipe’ verblijft ongeveer de helft van de tijd in Andalusië, een plek van zon, zee, veel cultuur én vooral een rijke eetcultuur met veel streekeigen producten. Ieder dorp heeft er wel een eigen culinair dorpsfeest. Filip maakte 2 handige boekjes ‘Foodspots in Andalusië – editie Malaga’ en ‘Andalusië voor Foodies – editie Cádiz’. Daarin een overzicht van alle streekproducten, culinaire hotspots, keukengeheimen en evenementen met een link naar lekker eten.

Hij vertelt ook hoe die liefde voor Andalusië geboren is, hoe het hele gezin daar mee van geniet én .. hoe eten ook heel soms eens kan tegenvallen. Zo zijn Spanjaarden gek op de kuit van haai, maar vindt Filip dat echt maar niets. Filips culinaire tocht door het Zuiden van Spanje is nog lang niet ten einde. Meer en meer nodigen topchefs hem ook uit om te komen proeven en een half dagje mee te piepen in de keuken. Ondermeer het restaurant van José Carlos Garcia in de haven van Malaga was een mooie ervaring. Spanje culinair ontdekken van Malaga over Tarifa tot aan Cádiz.

Bekijk het boeiende gesprek met een mediaman én foodlover met een groot Spaans hart.

@foodie_felipe

Filip Pletinckx | HERBERT | MENT TV

 

uitzending op MENT TV: 12 maart 2023

programma: HERBERT

presentatie: Herbert Verhaeghe

 
 

 

ADVERTENTIE