Fotoalbum 21/11/2022

Bekijk de eerste foto’s uit De Loftrompetten 2022 in Vayamundo Oostende..

Afgelopen zondagmiddag reikten Vlapo en MENT TV de LOFTROMPETTEN VOOR DE VLAAMSE AMUSEMENTSMUZIEK uit, dat deden ze voor de 9e keer in Vayamundo Oostende.

Dat gebeurde ook dit jaar weer in samenwerking met Radio 2, Vayamundo, Sabam for Culture en Champagne Résidence Pierre.

De zaal zat afgeladen vol, volop eindejaar-sfeer en Margriet Hermans maakte de overgang van 2022 naar 2023.

Een overzicht van de winnaars:

Beste nummer gebracht door een zanger: Christoff – Het licht uit doen

Beste nummer gebracht door een zangeres: Margriet Hermans – Lekker blijven hangen

Beste nummer gebracht door een duo of groep: Margriet en Celien – Vechter

Beste videoclip: Nina Butera – Wat je met me doet

Beste originele nummer: Stan Van Samang – Alles

geschreven door David Poltrock en Stan Van Samang

Doorbraak: Erik Goosens (doorbraak als solo artiest)

MENT verrassing: Sandrine – Josephine Baker

Carrièreprijs: John Terra

Het begon in 2014:

De Vereniging voor VLaamse POdiumartiesten en MENT TV sloegen de handen in elkaar.

Bronskunstenaar Marc Claerhout had z’n Loftrompetten, grote bronzen kunstwerken, geëxposeerd en die vormden de inspiratiebon voor de naamgeving.

Marc Claerhout maakte jaren na elkaar voor elke winnaar een bronzen beeld. Sinds een paar jaar doet hij nog het ontwerp, maar gebeurt de uitwerking in zilver door juwelenontwerpster Kathleen Claerhout -zelfde naam, jawel- zijn dochter.

Jo De Clercq – voorzitter Vlapo: ‘We zijn superblij dat we na drie moeilijke coronajaren weer volop aan de slag kunnen en onze Vlaamse artiesten een prachtig podium kunnen bieden in deze feestelijke eindejaarshow!

Het werd opnieuw een hoogdag voor de populaire Vlaamse muziek, met dank aan een hele schare enthousiaste medewerkers! Het maakt mezelf én het hele Vlapo bestuur trots én gelukkig’.

Serge Vloeberghs, Head of Music van auteursvereniging Sabam:

 ‘‘Alles’ is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Stan Van Samang en David Poltrock in de vorm een prachtig liefdeslied. Deze ode werd recht vanuit het hart geschreven. Ze weet het publiek te raken en brengt een warm gevoel in elk van ons naar boven. Daarom wordt dit nummer met recht en rede bekroond met de Sabamprijs voor beste originele nummer. Proficiat !’

Marc Hallez – MENT:

‘Vlaamse muziek werd populairder dan ooit. 11 jaar al biedt MENT een podium aan Vlaamse en vooral Nederlandstalige producties. Het is zo tof om te zien dat we ook een jongere generatie aanspreken. Het is een generatie die zich goed voelt bij de Vlaamse muziek en cultuur.

Als 24/7 muziekkanaal spelen we ook nu, meer dan ooit zelfs, actief een rol in het aanbieden van deze producties. We zien dit breed, met interviews, muzieknieuws, programma’s rond musical en theater, Vlaamse auteurs te gast in talkshows … Vlaamse cultuur heeft veel uitingsvormen en daarvan willen we’r zo veel mogelijk aan bod laten komen. Waar andere zenders zich vaak beperken tot 1 of een paar uur per week, doen wij dat 24/7, op élke TV én sinds kort ook als MENT Radio via Radioplayer. De uitreiking van De Loftrompetten vormt 9 jaar lang al een topmoment waarin we kwaliteit belonen én stimuleren.

Op naar een tiende editie.’

Kijken:

De uitreiking van de Loftrompetten voor de Vlaamse amusementsmuziek zie je in de MENT-eindejaarsshow op oudejaarsavond of hoor je simultaan via MENT Radio.

             

            ADVERTENTIE