Artiesten Nieuws 11/09/2021

Bart Herman schrijft liefdeslied of is het …MENT-lied?

MENT bestaat 10 jaar.

Bart Herman maakte de start van dichtbij mee. Als goeie bekende van de oprichters werd uren gepraat, gebrainstormd over hoe zo’n zender er dan zou moeten uitzien, hoe die leefbaar kon zijn, wat mensen graag willen.

Dat gebeurde ‘aan het water’… in Brugge waar toen het productiehuis ‘Televisiemakers’ was, vlakbij het Lappersfortbos.. langs het kanaal.. of, in Elounda in Kreta vanop het terras van Elounda Résidence waar Bart toen op reis was met Magali en Marc die later MENT zouden oprichten.

Bart maakte een schitterend lied, over die 10 jaar, over de onzekerheden, het succes maar ook het overwinnen van heel veel kleine dagdagelijkse probleempjes. De tekst gaat ook over ‘het maken van vrienden en .. hier en daar ook een vijand’.

Marc Hallez: ‘Ja, we streven naar kwaliteit en de Vlaamse muziekwereld ondersteunen doe je helaas niet door iedereen te draaien. Dat is een gevoelig punt want, zoals een artiest het ooit zei in een VRT-reportage ‘niet op MENT is niet bekend’. Maar we staken ook veel tijd in het begeleiden van mensen, in vertellen wat aan de basis ligt van de selectie van de vele clips die binnen komen. We maken een product dat vlot is, jong, fris.. waar ook de reclamemarkt zich perfect in kan terugvinden. Da’s ook de enige manier om de zender leefbaar te houden en te kunnen blijven investeren, zoals we nu weer doen in nog 2 nieuwe studio’s’.

Magali Sibille: ‘Ja, ik werd even stil toen ik het lied voor de eerste keer hoorde. Zo mooi ook wat de mensen van Universal Music en onze gezichten-artiesten ervan gemaakt hebben…  het maakt me zelfs ontroerd. Zo hartverwarmend en, zoals ze zingen, drijfveer om minstens nog 10 jaar door te gaan’.

Een lied over MENT maar ook … gewoon niet over MENT:

’10 jaar later’ is even goed, compleet los van MENT, een mooi liefdeslied … zodat elke zender het nummer in de armen kan sluiten en heel veel mensen zich er in kunnen terug vinden.

Je hoort allemaal echte instrumenten, échte topstemmen …. puur natuur verpakt in een stevige productie.

 

‘Vrienden voor altijd: 10 jaar later.’ .. vandaag, vrijdag 10 september, gelanceerd.

 

           

          ADVERTENTIE