Artiesten Nieuws 23/06/2019

Alain Smits – “Een Vriend Zien Huilen”

  Alain is een artiest in hart en ziel. Hij is doordrongen van passie voor muziek. Dit hoor je in zijn stem en dit voel je in zijn muziek. Hij laat je nooit onberoerd.

  Bij zijn debuut in oktober vorig jaar haalde hij meteen na enkele weken zijn eerste nummer 1 plaats met “laat me” van Ramses Shaffy in Nederland en dit voor maar liefst 6 weken. Met zijn tweede single “liefde van later” een vertaling van “les vieux amants” een nummer van Jacques Brel was hij één week nummer 1 in Vlaanderen.

  Nu brengt hij zijn derde single uit en het is opnieuw een nummer van Jacques Brel namelijk “voir un ami pleurer ” of “een vriend zien huilen“, France Brel heeft persoonlijk de toestemming gegeven om éénmalig de originele beelden van Jacques Brel in de video te verwerken met de nieuwe technologie “Deepfake” met andere woorden geniet van deze prachtige video met Alain Smits & Jacques Brel in de hoofdrol.

  Chris Umé heeft deze video gemaakt. “Deepfake” is een techniek voor menselijke beeldsynthese op basis van AI. Het wordt gebruikt om bestaande video’s en foto’s te combineren en over te brengen van video A naar video B. Dus als video A Jacques Brel is en video B de stand-in , dan gaat de software het gezicht van Jacques Brel op die van de stand-in plaatsen. Dit doet de computer door elk detail van Jacques Brel goed te bestuderen en dan elke emotie/beweging van de stand-in te recreëren. De making of van zijn clip ziet u in het videootje hierboven.

  Dit zet de toon voor een repertoire met betekenisvolle teksten en een rijk parcours aan emoties. Passie en gedrevenheid zijn hierin essentieel.

  Hij is een showman die zijn liedjes in een vloeiende beweging aan elkaar praat en graag in interactie gaat met zijn publiek of het nu met zijn full live band is of helemaal solo.

  Hij heeft een rijk verleden.
  In de VS werkte hij samen met andere bekende producers en muzikanten als de Amerikaanse Mark Williams (producer, genomineerd voor Emmy award), Don Dixon (producer van REM) en Jim Brock (drummer van Janis Ian) en dit in verschillende grote Amerikaanse opname studio’s zoals Ocean Way te Nashville, Mitch Easters’s Fidelitorium te NC ea. In Duitsland werkte hij met de Duits/Amerikaanse multi platinum producer Tommy Newton. Zijn muziek werd opgepikt en gereleased tot in Japan.

  Hij is tevens de MD van Kristalan en verkocht hiermee in Vlaanderen meer dan 20.000 full CDs.

  perscommunicatie: AEMB – 21 juni 2019

  ALAIN - EEN VRIEND ZIEN HUILEN - hoesje

   ADVERTENTIE