Over MENT 06/10/2021

Gloednieuw programma rond celebs, theater, musical … in Vlaanderen.

Copyright: MENT MEDIA / Gerben Steyaert

 

 

 

 

Met ‘Affiche’ steunt MENT de culturele sector

Vanaf deze week kan je op woensdagavond (21u00) én zondagnamiddag (17u00) kijken naar ‘Affiche’, het nieuwe cultuurprogramma van MENT dat Marc Boon presenteert en waarmee de zender de herstart van de brede cultuursector volop steunt.

Marc Hallez: “MENT-kijkers hebben de voorbije jaren gezien én ervaren hoe we onze muziekzender verder hebben uitgebouwd met eigen programma’s, gecombineerd met een frisse programmatie van kwaliteitsvolle muziekclips. Naast MENT werden op hetzelfde kanaal de brands MENT PRIME (met vooral Vlaamse kwalitatieve pop) en Sorry Music (ambiancemuziek) gecreëerd.”

Naast de investeringen in studio’s, binnenkort neemt MENT trouwens een nieuwe live- en opnamestudio in gebruik én een multi-functionele black box, blijft de zender ook investeren in programma’s. Met ‘Affiche’ lanceert MENT TV een eigen breed cultuurprogramma, waarbij wekelijks wordt ingezoomd op de brede waaier van musical- en theaterproducties, expo’s en varianten die je in Vlaanderen kan ontdekken.

“Met dit programma steunen we openlijk een sector die de voorbije 18 maanden hard is getroffen. We willen iedereen die er in actief is met ‘Affiche’ een hart onder de riem steken en de mensen oproepen en motiveren om zoveel mogelijk weer te gaan genieten van al die mooie voorstellingen en exposities”, zegt Marc Hallez, bestuurder van MENT.

“In de eerste aflevering hebben we de Vlaamse Kevin Costner Eric Goossens te gast die komt praten over het succes van de dinnershow ‘The Bodyguard’, komt Bob Savenberg vooruitblikken op zijn theatertournee en zorgt Cabaret Magiq voor een opvallende doortocht.

Ook Barbara Dex, Els de Schepper en Joost Van Hyfte komen in één van de volgende afleveringen langs om de mensen warm te maken voor hun nieuwste theaterproducties.“

“Vanuit de cultuursector krijgen we alleen maar positieve reacties en merken we dat iedereen staat te springen om langs te komen in ‘Affiche’. Uiteraard doet dat deugd, maar het geeft ook aan hoe groot de noodzaak en hoe breed het draagvlak is voor dit programma. Voor toffe, verrassende cultuurtips is ‘Affiche’ het ideale programma met een stevige boon voor cultuur”, zegt presentator Marc Boon lachend.

Vlaming Marc Boon kent Vlaanderen ook van de Nederlandse televisie, hij was de Vlaming die in het Nederlandse programma ‘De Rijdende Rechter’ z’n visie op de feiten gaf.

‘Affiche’ met Marc Boon wordt op MENT op woensdagavond (21u00) uitgezonden en herhaald op zondagnamiddag (17u00). Iets later kan je op de website en op YouTube de aflevering online opnieuw bekijken.

 

 

 

 

      ADVERTENTIE